Vízszerelőnek adták ki magukat a tolvajok, így jutottak be idős nők lakásába

Vágólapra másolva!
Vízszerelőnek adta ki magát öt férfi, akik közel hatmillió forint értékben loptak el pénzt, ékszereket és drágaköveket - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

Csőtörés, vízszivárgás és csapok ellenőrzése; ezekre az ürügyekre hivatkozva jutottak be a tolvajok három idős nő lakásába, ahonnan összesen közel hatmillió forint értékben loptak el ékszereket, pénzt és drágaköveket.

A trükkös lopásokban az öt férfi közül mindig más vett részt, akik az idős asszonyokat meggyőzték arról, hogy vízszerelők, és különböző munkálatokat vagy ellenőrzéseket kell elvégezniük.

Amikor bejutottak a lakásba, egyikőjük elterelte az áldozat figyelmét, míg a másik pénz és értékek után kutatott.

Egyik alkalommal hárman csöngettek be egy VI. kerületi lakásba, ahol a kulcsra zárt szekrényt felfeszítették, majd onnan nyolcezer eurót, tizennégy aranygyűrűt, nyolc arany karkötőt, több arany nyakláncot és medált, igazgyöngyöket, továbbá gyémánt fülbevalókat is elloptak.

Az öt feltételezett elkövetőt - a 43 éves G. Istvánt, a 46 éves G. Csabát, a 26 éves G. Krisztiánt, a 33 éves G. Ferencet és a 40 éves J. Istvánt - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság azonosította, ellenük lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat átadták az ügyészségnek.