Hálából állampolgárságot kapnak a francia államtól a járvány élvonalában dolgozó bevándorlók

Ápolók mellett bolti eladóknak és takarítóknak is így mondanak köszönetet a helytállásukért.

2020. december 23., 15:27

Szerző:

 

Több száz olyan bevándorló kaphat gyorsított eljárásban francia állampolgárságot, akik a járvány idején nélkülözhetetlen feladatokat látnak el - írja a 444.hu a BBC nyomán.

Főleg egészségügyi dolgozóknak, de takarítóknak, bolti eladóknak, gondozóknak így hálálja meg a francia kormány, hogy vállalták a fertőzés kockázatát az országért.

Eddig 700-an kaptak így állampolgárságot, vagy vannak a folyamat végső szakaszában. Normális esetben azok a bevándorlók jelentkezhetnek francia állampolgárságért, akik már legalább 5 éve az országban élnek, stabil megélhetésük van és integrálódtak a francia társadalomba.

A gyorsított eljárásban viszont már olyanok is kaphatnak állampolgárságot, akik két éve élnek az országban, ha a hatóságok szerint pótolhatatlan munkát végeztek. 

(444)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.