Hirdetés

Újabb passzív házzal bővül a Streacom portfóliója

A kevesebb mint 5 literes térfogatú, moduláris felépítésű modell 45 wattos TDP-ig tud megbírkózni a processzorokkal.

A Streacom fellebbentette a fátylat legújabb ultrakompakt, Mini-ITX-es deszkákat fogadó, DB1 típusjelű házáról, ami a teljesen passzív minigép építésében érdekelt felhasználókat célozza és 45 wattos TDP-jű CPU-k kiszolgálására alkalmas.


[+]

A 4 mm vastagságú alumíniumpanelekből készült, 222 mm magas, 101 mm széles és 222 mm mély, 1,8 kilogramm tömegű SFF tornyocska a központi egység hűtéséhez egy 6 mm-es átmérőjű (réz) hővezető csővel, réztalppal és állítható lefogató kerettel operáló, univerzális blokkot használ, ami a géplak bal oldalaként funkcionáló, 21 mm vastag bordázatra vezeti el a hőt.


[+]

Az alaplapi tálca jelenti a másik oldalt, s ezt négy (tömör) alumínium oszlop kapcsolja az előbb említett lamellákhoz, így rögzítvén az elülső, hátulsó, alsó, valamint felső, egymással felcserélhető paneleket; az összeszerelt állapotból kiindulva nyolc csavar eltávolításával már elemeire is bontottuk az apróságot. Ez a dizájn lehetővé teszi, hogy az összes belső panel 90 fokban elforgatható legyen mindkét irányba, netán szükség esetén tükrözött orientációba kerüljön.


[+]

Persze a dedikált grafikus vezérlők felejtősek, háttértárolók tekintetében pedig egyetlen 2,5 hüvelykes meghajtóra vagyunk korlátozva, de ha ez nem elég, alaplapunk M.2 slotja(i), illetve a külső adattárak nyújtanak alternatívát. A mellékelt blokk mindegyik aktuális foglalattal kompatibilis, de a külön megvásárolható kompakt rögzítőnek hála az olyan kevésbé elterjedt tokozások is a támogatottak listáján kötnek ki, mint amilyen például az FCBGA 1667.

[+]

Talán kis üröm az örömben, hogy a deszka 24 tűs ATX aljzatába csatlakozó, tápellátásért felelős NanoPSU külső adapterének nem maradt hely a beltérben; a gyártó a DB1-essel egy időben megjelenő, 90 wattos példányt ajánlja a csomaghoz. A kisméretű kuckót alapvetően vertikális üzemre tervezeték, ám fektetve ugyancsak munkára foghatjuk a drágát, ráadásul az USB 3.0 portot hordó előlapot átrakhatjuk balra vagy jobbra. Maga a 19 tűs I/O egység is moduláris (ugyanolyan, mint amivel a DA2 nevű ház érkezik); igény szerint Type-C-s opció fog még rendelkezésre állni.


[+]

Az ezüst, fekete (eloxált), illetőleg homokfúvott kivitelben gyártott csöppség, illetve a hozzá javallott Nano90 adapter várhatóan jövő tavasszal debütál, 110 és 68 eurós árcédulák kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés