szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető minisztert Demeter Szilárd írásáról és a járványhelyzetről is kérdezték a Parlamentben.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éves beszámolóját hallgatta meg az Országgyűlés igazságügyi bizottsága. A Telex beszámolója szerint Gulyás nagyrészt lesöpörte magáról a Demeter Szilárd szombati cikke miatti felháborodást azzal a szöveggel, hogy egyre durvább a közbeszéd általánosan. A választási törvény esetleges újabb módosításával kapcsolatban azt állította, csak akkor nyúlnak hozzá, ha az ellenzék szeretne korrigálni Pest megyében.

Az MSZP-s Varga Mihály kérdésére a december 2-ra várt járványtetőzésről azt mondta, több mérés is létezik: az egyik december 2-t, a másik január végét mondja, tehát nagyjából decemberre és januárra teszik a tetőzést. A harmadik hullám elmaradásában azért bíznak, mert remélik, hogy lesz vakcina.

A miniszter megemlítette a közeledő karácsonyt is: az ünnepről jövő hét szerdán, tehát december 9-én fognak dönteni a kormányülésen, és bár azt belengette, hogy “az idei karácsony nem lesz olyan, mint az eddigiek”, de a személyes véleménye szerint speciális szabályokat kell hozni erre az időszakra azért, hogy a nagyobb család is összejöhessen, illetve megkönnyítené a beutazást is.