szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az autópálya-kezelő egyre többször használ úgynevezett ütközési energiaelnyelő berendezéseket, amelyek megvédhetik a munkaterületen dolgozókat, sőt a balesetet okozó járműben ülőket is.

Az elmúlt napokban két ütközési energiaelnyelő eszköznek is nekihajtottak autósok az M1-es és az M7-es autópályán, és az utóbbi esetet a Közút egyik kamerája rögzítette is. Mint a cég részéről írják, az első eset az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon történt múlt szerdán. A védőkorlátot javították a belső sávban, amihez le is kellett zárni a területet. A jól látható jelzések ellenére egy autó nekicsapódott a dolgozókat védő eszköznek. Személyi sérülés szerencsére itt nem történt.

Néhány nappal később az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 83-as kilométernél szintén a belső sávban történ hasonló jelenet – ezt vette fel egy közeli autópálya-kamera. A korlátozás itt is a belső sávban volt, és mint látni több autó is nagy sebességgel érkezik a lezárt terület közvetlen közelébe. Egy kisbusz még éppen be tudott vágni egy kamion elé, hogy elkerülje a becsapódást. A mögötte haladó három személyautóból az első az energiaelnyelőnek ütközött, míg a mögötte érkezők csak úgy tudtak a középső sávba sorolni, hogy a teherautók is gyorsan arrébb soroltak.

Az autópálya-kezelő – mint írják – mindkét esetben több lépcsőben is figyelmeztette a várható veszélyre az autósokat. A tapasztalatuk azonban az, hogy ennek ellenére sokan az utolsó pillanatra hagyják a besorolást, és előfordul, hogy már nincs lehetőségük sávot váltani, és becsapódnak az ütközési energiaelnyelő berendezésekbe vagy nekiütköznek a mellettük haladó járműnke.

Ezek az ütközéselnyelő eszközök csak úgymond egyszer használatosak, ha a legkisebb sérülés éri őket, akkor is totálkárosnak minősülnek. Típustól függően 3-5 millió forintba kerülhetnek, és havonta átlagosan legalább 1 darabot összetörnek az autósok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.