Terveid vannak a hétvégére? Akkor ezt mindenképp tudnod kell az időjárásról

Komoly változás jön az időjárásban.

Időjárás április 25-28.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Visszatér a napsütéses, enyhe, tavaszias időjárás a hétvégén az előrejelzések szerint. Vasárnap akár a 27 fokot is elérheti a hőmérséklet az ország egyes részein.

Időjárás április 25-28.

Csütörtökre felszakadozik a felhőzet az ország felett. Napközben a sok napsütés mellett helyenként gomolyosodni kezd az ég, elszórtan, főként a Dunántúlon és északkeleten futó záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél feltámadhat az északi és középső megyékben. Délutánra körülbelül 12-17 fok közé melegszik majd a levegő, olvasható a Időkép előrejelzésében

Pénteken sok napsütésre lehet számítani, csak néhol fordulhat elő gyenge zápor az időnként megjelenő gomolyfelhőkből. Sokfelé élénk, északnyugaton pedig helyenként erős lesz a délies szél. Hajnalban előfordulhatnak gyenge fagyok. Délután 14-19 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

GettyImages-497572586
Fotó: santol / Getty Images Hungary

Hétvégén is sokat fog sütni a nap, de az időnként megjelenő felhőkből szombaton elvétve kialakulhat egy-egy futó zápor, zivatar is. A délies szél sokfelé lesz élénk. Az idő tovább melegszik, a hajnali fagyok megszűnnek, délután pedig 18-23 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

A vasárnapi napsütést csak kevés felhő árnyékolhatja, csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton pedig erős lesz. Visszatér a kora nyári meleg az országba, a legmelegebb órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ennyivel lesz drágább idén a Balaton: mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki utazni akar

Idén is emelkedtek a balatoni szállásárak: azt is megmutatjuk, melyik településen mennyivel kell többet fizetni tavalyhoz képest.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük