Egy vagonba zsúfolták az utasokat az InterCityn

2020.12.29. 17:59

A koronavírus-járvány miatt szigorú szabályok vannak érvényben hónapok óta a tömegközlekedési eszközökön: májustól kötelező a maszkviselés, valamint a másfél méteres védőtávolság betartása a vonatokon, buszokon, novembertől pedig az állomások teljes területén is. A szabályok megszegése miatt a renitens utasok pénzbüntetésre, valamint az utazásból valami kizárásra számíthatnak. 

Aki a Grazból induló és Budapest-Keleti pályaudvarra tartó InterCityvel utazott hétfő délelőtt, az nehezen tudta tartani magát ezekhez az előírásokhoz – derül ki abból a videóból, amelyet egy olvasónktól kaptunk. 

Covid Expressz

Olvasónk beszámolója szerint a többségében online vásárolt helyjegyek szinte mind egy kocsiba szóltak, míg mások szinte üresek voltak, így nagy tumultus alakult ki a vagonban. A fülkés vonaton nem a másfél méter, de a 20 centi távolságot sem tudták tartani az utasok a többórás vonatút során. 

Az ügyben megkerestük a GYSEV Zrt. sajtóosztályát is, akik azt írták, hogy

december 28-án az osztrák helybiztosítási rendszer meghibásodása miatt az 317-es számú vonatra az Intercity, az IC pót- és helyjegykiadása csak korlátozottan volt lehetséges. Ezért alakulhatott ki az a helyzet, hogy három helyett csak egy kocsiba tudtak jegyeket eladni a magyarországi jegyértékesítő rendszereken keresztül.

A vasúttársaság továbbá azt is közölte, hogy a problémán már dolgoznak Ausztriában, azonban

a következő napokban is előfordulhat hasonló szituáció,

ezért a komolyabb zsúfoltság elkerülésére a vonatkísérő személyzet a fennmaradó, szabad ülőhelyekre irányítja az utasokat. Átmenetileg így tudják biztosítani vonatokon utazók egyenletes elosztását és a megfelelő távolság tartását.