Megérkeztek a vakcinák Nyíregyházára is

2020. december 26., 15:54

Szerző:

Debrecen után Nyíregyházára is megérkeztek a koronavírus elleni vakcinák - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában szombat délután.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatójának tájékoztatása alapján vasárnap reggel 9 órakor kezdik meg az oltást.

Az is kiderült, hogy az egészségügyi dolgozók mintegy 35-40 százaléka jelezte, hogy kéri a védőoltást. 

Az első koronavírus elleni oltóanyagszállítmány szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. A vakcinát rendőrségi felvezetéssel elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ahonnan a többi négy oltópontra - az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába - szállítottak a Pfizer-BioNTech vakcinából.

A Dél-Pesti Centrumkórházban már szombaton beadták az első oltásokat egészségügyi dolgozóknak.

 

(MTI)

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.