Oroszország semmi jót nem vár a Biden-kormányzattól

foreign ministry 3023158 02/08/2017 Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov at a meeting with Deputy Foreign Minister of Iran Abbas Araghchi in Moscow. Iliya Pitalev/Sputnik
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes
Vágólapra másolva!
Oroszország semmi jót nem vár Joe Biden leendő amerikai elnöktől, akinek külpolitikáját az oroszellenesség fogja vezérelni - mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes egy szerdán közzétett interjúban.
Vágólapra másolva!

Az orosz Interfax hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette:

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes Forrás: AFP/Sputnik/Iliya Pitalev

Rjabkov az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért és a hadászati fegyverzetcsökkentési tárgyalásokért felelős, ebben a feladatkörében az egyik fő orosz képviselője az Egyesült Államok külügyminisztériumával folytatott párbeszédnek.

Úgy vélte, hogy Moszkvának csupán "szelektív párbeszédet" kellene folytatnia az Egyesült Államokkal, csak "a minket érdeklő témákra összpontosítva".

A többi kérdést illetően

- tette hozzá.

Rjabkov szerint a kétoldalú kapcsolatok újjáélesztésének kérdésében a labda az amerikai térfélen van, Oroszország nem szándékozik

Joe Biden, az Egyesült Államok újonnan megválasztott demokrata párti elnöke Forrás: MTI/EPA/AP/Andrew Harnik

A kijelentés néhány órával az után hangzott el, hogy a megválasztott amerikai elnök megígérte, választ ad az országát célzó, Oroszországnak tulajdonított óriási kibertámadásra.